Index Vakbarát Hírportál

Vécépapírból készült bélyeget bocsátanak ki a koronavírus-járvány alkalmából Ausztriában

2020. október 23., péntek 17:31

Háromrétegű vécépapírból készült különbélyeget bocsát ki az osztrák posta a koronavírus-járvány alkalmából, karitatív célból. A koronavírus-bélyegblokk formája és mérete megegyezik a kereskedelemben kapható szokásos toalettpapír egy lapjáéval, a széle is ugyanolyan szaggatott, mint a leszakított vécépapíré, az eladásából származó bevételt a járvány okozta nehézségek enyhítésére fordítják.

Koronavírus-járvány idején a vécépapír több országban hiánycikknek számít.

Az újrahasznosított papírból gyártott, a távolságtartást népszerűsítő bélyegblokkot darabonként 2,75 euróért árusítják, a bevételből azokat segítik, akiket a legjobban sújt a járvány – közölte pénteken az osztrák posta.

A szokatlan bélyegen egy kiselefánt látható, amely Ausztriában közkeletű szimbóluma a járványveszély miatt előírt egyméteres távolság megtartásnak. A posta hangsúlyozza, hogy 10 bélyegblokk egymás mellé rakva teszi ki a távolságtartásban Ausztriában elvárt 1 métert, ami egy elefántbébi szokásos mérete is egyben.

A különös ötlet már tavasszal felmerült, mert a toalettpapír őrült felhalmozása a kezdődő járvány egyik szimbólumává vált, annak idején azonban nem tudták megvalósítani a tervet, mert a felvásárlási láz miatt hiánycikké vált a WC-papír.

A rendhagyó bélyeg eladásából származó bevételt az osztrák köztévé jótékonysági programja, a Licht ins Dunkel által támogatott szervezetek, csoportok kapják. A 300 ezer darab „koronabélyeget" október 30-án kezdik árusítani.

Rovatok