Index Vakbarát Hírportál

Neogrády-Kiss Barnabás nyerte az idei Capa-nagydíjat

2020. október 23., péntek 06:08

Neogrády-Kiss Barnabás nyerte el Kettős kötés című munkájával a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ által alapított Capa-nagydíjat. A pályázathoz kapcsolódó kiállítás november 29-ig tekinthető meg a Capa Központ – Project Roomban.

A hárommillió forintos díjazással járó Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíjat minden évben olyan, a fotográfia bármely ágában dolgozó alkotó kaphatja, aki szakmailag megalapozott múlttal rendelkezik és korábban kiemelkedő tehetségről tett tanúbizonyságot – közölte az MTI-vel csütörtökön a Capa Központ.

Mint a közlemény emlékeztet, a Capa-nagydíj zsűrije 2019 októberében három ösztöndíjast választott ki a beérkezett pályaművek alkotói közül: Halász Dániel, Neogrády-Kiss Barnabás és Szalay Krisztina egy – koronavírus-járvánnyal nehezített – éven keresztül dolgoztak tovább a Capa Központ kiállításán bemutatott munkáikon.

Neogrády-Kiss Barnabás Kettős kötés című pályamunkájában személyes élményét, kamaszkori agydaganatműtétje miatt aszimmetrikussá vált látását dolgozza fel.

Rovatok