Index Vakbarát Hírportál

Újabb színház tér át online előadásokra

2020. november 14., szombat 08:12

Bár a színházak a legújabb vírusvédelmi intézkedések értelmében nem fogadhatnak nézőket, a kijárási korlátozás idején sem maradunk színházi élmény nélkül: a Kulteátrum streaming platformján otthonról nézhetők meg online elérhető élő előadások.

A Kulteátrum befogadó kulturális térként működik, budapesti, vidéki és határon túli előadásoknak ad megjelenési lehetőséget. A repertoár monodrámákkal, verses estekkel és 2-3-4 fős kamaradarabokkal igyekszik szolgálni az irodalomra és színházra fogékony közönséget. 

Az előadók között egyaránt megtalálhatók a sok éve pályán dolgozó művészek – köztük Fullajtár Andrea, Gubik Ági, Besenczi Árpád, Bezerédi Zoltán, Borbély Sándor, Csuja Imre és Dégi János – és pályakezdő színészek is.

A következő online előadás november 20-án a Csavar Színház kereteiben Csokonai Vitéz Mihály Dorottyája lesz Gál Tamás rendezésében, másnap pedig a Szerelmünk, Sisi című monodráma lesz látható Gubik Ági előadásában, melyben a színésznő megmutatja Erzsébet királyné utolsó óráját, aki a végzetét érezve újraéli egész életét az uralkodó Ferenc Józseffel kötött házasságától kezdve egészen gyerekeivel kialakult kapcsolatáig, fókuszálva egyetlen fiára, a trónörökös Rudolf főhercegre. 

November 27-én Borbély Sándor színművész – aki a Kulteátrum művészeti vezetője – 17 karaktert megjelenítve viszi színpadra Petőfi Sándor remekművét, Az apostolt. Rákövetkező nap látható Besenczi Árpád interpretálásában Petőfi hőskölteménye, A helység kalapácsa.

Decemberben a háromszoros Fonogram- és Liszt Ferenc-díjas Szalóki Ági Babakoncertjével készülnek, amellyel a tizenhat éve az óvodás korosztálynak éneklő művész ezúttal a 0–3 éveseket célozza meg. 

A fellépéseknek a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum színpada ad otthont, ahol a Kulteátrum ősszel indította be műsorfolyamát.

Rovatok