Index Vakbarát Hírportál

Exkluzív vetítést kap, aki hiába fizetett A padlás című musical online közvetítéséért

2020. november 16., hétfő 21:22

November 14-én 19 órától élő internetes közvetítéssel tették elérhetővé a Vígszínház legendás musicalje, A padlás majdnem ezredik előadását. A streamre jegyet váltó nézők közül többen arra panaszkodtak, hogy technikai hiba miatt kimaradtak az élményből. A Vígszínház Az Index kérdésére közölte, hogyan kárpótolják őket.

A Padlás című musical zenéjét Stevanovity Dusán ötletéből Presser Gábor szerezte. A darabot 1988-ban mutatta be a Vígszínház Marton László rendezésében. Azóta töretlen sikerrel játsszák a darabot. Természetesen hatalmas színházi ünnep lett volna az ezredik előadás, ám azt a vírushelyzet miatt elhalasztották. Ehelyett úgy döntöttek, hogy 999. A Padlást élőben közvetítik az interneten.

Az örömünnepre utólag némi árnyékot vetett az a hír, mely szerint többen is hiába fizettek az online jegyért, lemaradtak az élményről, mivel nem sikerült otthonról rácsatlakozniuk a streamre. 

Kérdésünkre a Vígszínház továbbította az Indexnek a közvetítést technikai részéért felelős eSzínház válaszát arról, miként kárpótolják a technikai hiba miatt hoppon maradt nézőket:

„A végleges adatok alapján 50 országból közel tízezren követték élő online streamen A padlás 999. előadását. Az óriási érdeklődésnek köszönhetően az utolsó napon megduplázódott a jegyvásárlások száma.

Az eSzínház túlterheltsége miatt azonban többen lemaradtak erről az élményről, akikkel az eSzínház munkatársai felvették a kapcsolatot.

NOVEMBER 21-ÉN, SZOMBATON KIZÁRÓLAG NEKIK, ZÁRT KÖRŰ VETÍTÉSEN BIZTOSÍTJÁK A NOVEMBER 14-I A PADLÁS ELŐADÁS MEGTEKINTÉSÉT, TELJES EGÉSZÉBEN, BELEÉRTVE RUDOLF PÉTER IGAZGATÓ ÚR MEGNYITÓ BESZÉDÉT ÉS A SZÜNETBEN LEVETÍTETT KISFILMET IS MUSICAL KELETKEZÉSÉRŐL ÉS TÖRTÉNETÉRŐL.

Amennyiben valaki nem kíván élni az előadás megtekintésével, számára a teljes jegyárat visszatérítik. Az eddigi visszajelzések alapján a nézők örömmel fogadják az előadás megtekintésének lehetőségét.”

Rovatok