Index Vakbarát Hírportál

12 plakát 12 verssorral

2020. december 7., hétfő 13:27

A Baltazár Színház és Óbuda–Békásmegyer Önkormányzat közös figyelemfelhívó kampányba kezd az adventi időszakban. Koncepciójuk alapján 12 képből álló plakátfotó-sorozat készült, amelyet a III. kerület különböző helyein nézhetnek meg az önkormányzat információs tábláin.

A Baltazár egy különleges színtársulat. Tagjai professzionális színészek, akik 1998 óta a munkájukból élnek, de akiket a társadalmi szóbeszéd hajlamos értelmi fogyatékosokként aposztrofálni, miközben érzékenységük, tehetségük és munkabírásuk átlagon felüli. 

A 12 Parancsolat című sorozat létrejöttét az a szándék vezette, hogy összeszedjék, kiemeljék és megerősítsék azokat az örök emberi értékeket, amelyek mindannyiunk számára tájékozódási pontokat jelentenek a hétköznapokban: szerelem, biztonság, felelősség, összetartozás, őszinteség, szabadság, elfogadás, vágy, teljesség, lelki béke, hit. A tizenkét plakáttal a két együttműködő intézmény arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a felsoroltak olyan alapvető emberi értékek, amelyekhez mindannyiunknak joga van, ezek mentén élve pedig egy teljesebb, színesebb, izgalmasabb világot teremthetünk magunk és mások számára.

Mindegyik plakátot megtalálni a kerületben nemcsak azért érdemes, mert különleges esztétikai élményt nyújtanak, hanem azért is, mert egy-egy titkot rejtenek. Minden plakáton egy verssor olvasható, amelyekből Tóth Krisztina kortárs költő kifejezetten ehhez a képsorozathoz írt, tizenkét soros verse állítható össze. 

Rovatok