Index Vakbarát Hírportál

Megtérítette a kárt, így előzetes mentesítést kapott Hajdú Péter

2020. december 8., kedd 19:44

Ahogy az Index korábban már megírta, jogerősen elítélték Hajdú Pétert nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt.

A műsorvezető két társával megegyezett az ügyészséggel arról, hogy elfogadják az ítéletet, azaz az ítélet jogerős. Végül a bíróságon 

AZ ELSŐRENDŰ VÁDLOTT HAJDÚT 1 ÉV 6 HÓNAP – 4 ÉV PRÓBAIDŐRE FELFÜGGESZTETT – BÖRTÖNBÜNTETÉSRE ÉS 5 MILLIÓ FORINT PÉNZBÜNTETÉSRE ÍTÉLTÉK. 

A Blikknek a műsorvezető elmondta: mivel a vádirat benyújtása előtt megtérítette az okozott kárt, előzetes mentesítést kapott, azaz tiszta marad az erkölcsi bizonyítványa. Így tovább folytathatja eddig megkezdett munkáit.

Nehéz időszakon vagyok túl, hibáztam, az ítéletet pedig tudomásul vettem. Év elején befizettem a közel 300 millió forintot, mind egy fillérig megtérítettem a kárt, ezzel pedig lezártnak tekintem az ügyet. Nem tiltottak el a cégvezetéstől és a közügyektől, így maradhatok vezérigazgató. A büntetést, amely 5 millió forint, pedig azonnal befizetem, ha megérkezik a csekk.

Hajdú Péter így maradhat a Life TV-t és az Ozone TV-t működtető Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója.

Rovatok