Index Vakbarát Hírportál

Zenei videomegosztót indított az Óbudai Danubia Zenekar

2020. december 21., hétfő 19:15 | aznap frissítve

Egyszerre működik online koncertteremként, s zenei videomegosztóként az Óbudai Danubia Zenekar (ODZ) új felülete; a weboldalon hangulatok szerint csoportosítva lehet találkozni klasszikus zenei darabokkal − írja az MTI.

Az Út a zenéhez oldal azoknak is belépőt jelenthet a klasszikus zene világába, akik eddig még nem nagyon találkoztak a műfajjal, de kíváncsiak és nyitottak lennének rá. A felületen hangulatokhoz, érzelmekhez köthető kategóriákba rendezve lehet válogatni a felvételek között – hangsúlyozza a zenekar által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény. A felületen a videókat 40 kategóriába csoportosították, többek között Lélek, Harc, Hős, Kaland, Közösség, 18+, Pszicho, Más-világ, Lélek, Dark, Egyedül címszavak mentén lehet válogatni közülük.

Fontosnak tartottuk, hogy egészen rövid részletek is elérhetővé váljanak, hiszen nem biztos, hogy valakinek van kedve és ideje egy teljes szimfóniát végighallgatni. Egy egyperces videóból azonban el tudja dönteni, hogy közel áll-e hozzá a stílus. Ezután tovább tud menni, és meg tudja hallgatni az egész művet, vagy akár egy egész koncertet is

− idézi a közlemény Hámori Mátét, a zenekar művészeti vezetőjét.

Rovatok