Index Vakbarát Hírportál

Idén is folytatódnak a Müpa online közvetítései

2021. január 8., péntek 14:31

A Müpa számtalan digitális fejlesztést, új programot valósított meg a 2020-as évben, az idén is a munka folytatása a céljuk, koncertjeik továbbra is élőben, ingyenesen követhetők az intézmény online platformjain − mondta el Káel Csaba vezérigazgató az MTI-nek.

Január 31-ig a Müpa nem fogad látogatókat, azonban az online térben továbbra is nyomon lehet követni a koncerteket és előadásokat.

Számunkra továbbra is a művészeink, nézőink, munkatársaink biztonsága a legfontosabb, így 2021 is arról szól majd, hogy ezt biztosítsuk számukra, és minden eszközt megragadjunk arra, hogy ne álljon le a területen a munka

− mondta Káel Csaba, és kiemelte, hogy szerinte a kulturális szektort újraindítani sokkal nehezebb, mint innovatív megoldásokat bevetve, a lehetőségekhez alkalmazkodva működésben tartani. A Müpa a következő időszakban is ezen dolgozik.

2020 a kulturális élet minden szereplőjének valódi próbatétel volt, itthon és világszerte egyaránt.

Sokat tanultunk összetartásról, az egymás iránti felelősségről, a krízisekben rejlő lehetőségekről, kreativitásról, rugalmasságról, kitartásról

− mondta az igazgató, és hangsúlyozta, hogy nehéz feladat volt minél gyorsabban, ugyanakkor kiváló minőségben online platformokra költöztetni a programok jelentős részét.

Az elmúlt évben 114 közvetítés valósult meg, az online produkciókat összesen több mint 110 ezren követték a világ számtalan pontjáról. A Müpa Home sorozatot rangos kreatívipari díjjal jutalmazták a járványhelyzetre innovatív és kreatív választ adó, kiemelkedő projektek kategóriájában. Beszélt az év nehézségeiről és sikereiről, de leginkább azt emelte ki, hogy

Az előadóművészet arról szól, hogy az adott pillanatban emberek közösséget alkotnak, személyesen vannak jelen, együtt gondolkodnak, összekapcsolódnak − ez rendkívüli érték, olyan élmény, amelyre szükségünk van, szükségünk lesz.

Rovatok