Index Vakbarát Hírportál

Nem mondanak le az idei fesztiválokról a szervezők

2021. január 13., szerda 12:50

Magyarország egyik legnagyobb fesztiválszervezője, Lobenwein Norbert (akihez többek között a Sziget, a Volt Fesztivál és a Balaton Sound is kapcsolódik) reménykedik benne, hogy az idei fesztiválszezon nem fog lenullázódni, mint az történt tavaly a koronavírus-járvány miatt.

Biztosat természetesen nem tudok mondani, csak véleményt. Mindenki arra készül, hogy ha van rá lehetőség, akkor megvalósulnak ezek a fesztiválok! Nem tudok Magyarországon olyan fesztiválszervezőt, aki feladta volna a reményt, és ne készülne az idei szezonra. A sok-sok bizonytalanság ellenére mindenki úgy készül, hogy mindennel készen legyen, ha egyszer úgy adódik, hogy megtarthatóak a bulik. Függetlenül attól, hogy nem tudja senki azt, hogy idén lesznek-e fesztiválok, vagy sem, mégis mindenkinek úgy kell készülnie, mint ha lenne. Ugyanolyan erőbedobással kell készülni a technikával, a szponzorokkal, a helyszínnel, a programokkal és minden mással, mint eddig

 nyilatkozta a Blikknek.

A jegyértékesítés és a programkommunikáció ugyan még nem kezdődött el, pedig

a fellépők nagy része már visszajelezte, hogy lehet rájuk idén is számítani, sőt lesznek új fellépők is, akik nagy durranásnak számítanak majd.

Ennek ellenére Lobenweinék nem tartanák korrektnek, hogy bejelentsék a programot és megkezdjék a jegyértékesítést úgy, hogy még minden nagyon bizonytalan az idei évvel kapcsolatban. Hozzátette:

Én akkor is nagyon boldog lennék egyébként, ha idén nem lennének külföldi fellépők, csak magyarok!

Rovatok