Index Vakbarát Hírportál

A világ legjobban várt épületei között szerepel a Magyar Zene Háza

2021. január 15., péntek 17:07

A Liget Budapest projekt keretében készülő Magyar Zene Házát a világ tíz legjobban várt, idén befejezendő épülete közé választotta a World Architecture Community (WAC) holland építészeti szaklap − írja az MTI.

A lap tíz olyan épületre hívja fel a figyelmet, amely 2021-ben készül el, vagy amit a koronavírus-járvány miatt idén vehet birtokba a közönség. A Nyugat-Európában, az Egyesült Államokban és Ázsiában készülő épületek mellett 

A KÖZÉP- ÉS KELET-EURÓPAI RÉGIÓBÓL A FUDZSIMOTO SZÚ JAPÁN SZTÁRÉPÍTÉSZ ÁLTAL TERVEZETT MAGYAR ZENE HÁZA AZ EGYETLEN FEJLESZTÉS.

A listán olyan nemzetközi építészcsillagok irodáinak épületei szerepelnek, mint Renzo Piano, Haza Hadid vagy Rem Koolhas. A lapban azt írják Fudzsimoto Szú tervéről:

a Magyar Zene Háza immár szerkezetkész, formát öltött „ikonikus” tetőszerkezete, és készül monumentális üvegfala is, amely kategóriájában a legnagyobb lesz a kontinensen.

Mint felidézik, a japán építész anonim nemzetközi pályázaton nyerte el a megbízást a Magyar Zene Háza tervezésére. Az épület 2021-ben nyithatja meg a kapuit.

Rovatok