Index Vakbarát Hírportál

Elkezdődött az új magyar romantikus vígjáték forgatása, karácsonyra a mozikba is kerülhet

2021. január 26., kedd 21:40

Szigorú járványügyi védekezéssel forog a Nagykarácsony című új magyar romantikus vígjáték. Főszereplője egy többszörösen kitüntetett tűzoltó, akinek egy balul elsülő lánykérés következtében összeomlik az élete. Karakterét Ötvös András alakítja, akinek igazán testhezálló a szerep, hisz gyerekkorában maga is tűzoltó szeretett volna lenni. Partnere az Örkény Színház művésze, Zsigmond Emőke.

Tiszeker Dániel is régi álmát váltja valóra azzal, hogy karácsonyi filmet készít. 

Sorsszerűnek érzem, hogy pont akkor forgatjuk le régóta dédelgetett filmünket, amikor a megszokott karácsonyi hangulatot és a készülődést beárnyékolta a vírushelyzet. Karácsonyi vásárok nem voltak, a mozik zárva tartanak. Hiszem, hogy 2021 karácsonyán egy olyan szórakoztató és meghitt filmet láthatnak majd a nézők a mozikban, amely a legszebb karácsonyaikat idézi majd fel

– mondta a rendező. 

Osváth Gábor producer azt hangsúlyozta: az első néhány nap tapasztalata megmutatta, hogy a stáb valamennyi tagja komolyan veszi a helyzetet és így betarthatóak a kitűzött szabályok és célok.

Az előkészítésünk a koronavírus-járvány legsötétebb heteit is érintette, így végig Damoklész kardjaként lebegett felettünk, hogy nem fogunk tudni elindulni a forgatással. Azt tudtuk, hogy – karácsonyi, téli film lévén – ha tolódunk, akkor az egy év csúszást jelent. 

A 41 naposra tervezett forgatása március közepéig tart, úgyhogy ha nem jön közbe semmi, az idei ünnepekre már tényleg mozikba kerülhet a film. 

Rovatok