Index Vakbarát Hírportál

Nőkről írt krimit egy magyar bűnügyi helyszínelő

2021. február 3., szerda 16:17

Törteli Eszter már gyerekkorában tudta, hogy munkája során emberekkel szeretne foglalkozni. Először orvosszakértő szeretett volna lenni, de végül a rendőrségnél kötött ki.

Az évek során nyomozóból bűnügyi helyszínelővé vált, miközben tűzoltó és grafológus-írásazonosító végzettséggel is rendelkezik.

Sokszor éreztem más könyvek olvasása közben, hogy én ezt valóságosabban meg tudnám írni. Igazabban! Sokan, akik ilyen könyvet írnak, jó cselekményt találnak ki, de nincs tapasztalatuk ezen a téren. El tudják képzelni az eseményeket, de egyáltalán nem olyan elképzelni, mint benne lenni

– mondta el az Indexnek a szerző, aki  négy nő élettörténetét és találkozását dolgozta fel, akik véletlenül elkövetnek egy bűncselekményt. Nincsenek benne igazán pozitív karakterek, nincsenek benne hősök, mindenki jó és rossz egyszerre.

Az Anyahotel talán éppen ettől lesz izgalmas könyv, hogy nagyon valódi. Biztos vagyok benne, hogy nincs olyan ember, aki ne tudna azonosulni valamelyik karakterrel, vagy ne találkozott volna ilyen személyekkel az életben

– vélekedik az írónő. A négy női főszereplői is csak addig tűnik szokatlan választásnak, amíg meg nem magyarázza, hogy miért döntött így.

Egy férfias szakmában dolgozom, ezzel kicsit azt akartam megmutatni, hogy nőként is lehet érvényesülni. A gyerekvállalás az egyik központi témája, a másik pedig a párkapcsolatok, és az ezzel járó nehézségek. Emellett a családon belüli erőszak is visszatérően megjelenik a könyvben.

Az Anyahotel úgy fejeződik be, hogy nyitva hagy egy sereg kérdést. Nem az a sima krimi, amit csak végigfut az olvasó, hanem az a célja, hogy gondolatébresztő legyen. 

Rovatok