Index Vakbarát Hírportál

Az Akváriumnál emlékezik elhunyt énekesére az AWS

2021. február 7., vasárnap 16:43

Az Akvárium lépcsői alján alakított ki egy olyan emlékhelyet az AWS, ahol a rajongók elbúcsúzhatnak Siklósi Örstől – közölte Facebook-bejegyzésében az együttes.

A járványügyi korlátozásokra tekintettel nem egy konkrét időpontban tartott megemlékezést szerveznek, hanem a kialakított helyszínen róhatják le a rajongók kegyeletüket egy héten keresztül.

Kérnek mindenkit, hogy egyszerre csak korlátozott számban tartózkodjanak a helyszínen, és lehetőség szerint ne érkezzenek sokan egy időben. 

Továbbá valamennyi rajongót arra kérnek, hogy tartsák be a kétméteres távolságot egymás között, és mindenki viseljen maszkot.

Mivel mindenfajta gyülekezés tilos, így gyertyagyújtás után, kérlek, engedjétek a többieket is, és hagyjátok el a helyszínt.

Kérünk, a helyszínen kívül (az Erzsébet téren) se gyülekezzetek

 – zárta sorait az AWS.

Siklósi Örs pénteken hunyt el, miután hosszú hónapokon keresztül küzdött leukémiával. Halála egyként rázta meg a hazai zenésztársadalmat és az együttes rajongóit.

2018-ban az AWS képviselte Magyarországot az eurovíziós dalfesztiválon, miután a metálzenekar megnyerte A Dal 2018 című hazai válogatóműsort. A Lisszabonban rendezett nemzetközi megmérettetésen is igen jól szerepeltek, a döntőbe is bejutottak Viszlát nyár című dalukkal. A dalfesztivál a teljes eurovíziós közösség nevében fejezte ki legmélyebb együttérzését hivatalos honlapján.

Rovatok