Index Vakbarát Hírportál

Woody Allen megszólalt: Koholmány a zaklatás

2021. február 22., hétfő 12:40

A 85 éves filmrendező és 50 éves felesége szóvivője közleményben reagált az Amerikában február 21-én megjelent műsorban megfogalmazottakra. A dokumentumsorozatban Woody Allen egykori barátnője, a színésznő Mia Farrow beszél az rendezővel fennálló kapcsolatáról, valamint lányuk, Dylan Farrow is megszólal: megvádolja örökbe fogadó apját, mert szerinte Allen szexuálisan bántalmazta őt. 

 

Ezeket a dokumentumírókat nem érdekelte az igazság. Ehelyett évekig titokban együttműködtek Farrow-ékkal, hogy egy hamis vádat eszkábáljanak össze. Woody Allent és Soon-Yi Prevint kevesebb mint két hónapja keresték csak meg, és alig néhány napjuk volt válasz kigondolására. Persze hogy nem voltak hajlandók nyilatkozni

– mondta a rendező szóvivője a Deadline magazinnak. 

Továbbá hozzátette, hogy ­– mint évtizedek óta köztudott – ezek a vádak hamisak. Ronan Farrow (Dylan öccse) üzleti kapcsolatban áll az HBO-val, így nem meglepő, hogy ez az adó tűzte műsorára a dokumentumjátékot. 

Akkoriban töviről hegyire átvizsgálták őket, és akármit is magyaráztak be Dylan Farrow-nak, semmiféle abúzus nem történt. Az, hogy ez a szánalmas műsor felhívja az ügyre a figyelmet, a tényeken nem változtat.

Woody Allen határozottan cáfolta, hogy szexuálisan zaklatta volna Dylant. Az ügy 1992-ben került nyilvánosságra, miután szakított Mia Farrow-val. A rendezőt soha nem vádolták meg és ítélték el, de egy connecticuti ügyész véleménye szerint minden bizonnyal bűnügyről van szó.

(Borítókép: Woody Allen és felesége, Soon-Yi Previn 2011-ben. Fotó: Pascal Le Segretain / Getty Images)

 

 

 

 

x

Rovatok