Index Vakbarát Hírportál

Nézne vírust a hentesnél vagy a patikában? Vigyázat, ez művészet!

2021. március 11., csütörtök 10:43

Pécs városában furcsa módját választották annak, hogy a járvány idejére bezárt kiállítótermekből kiszorult művészek megmutathassák, tele vannak alkotói vággyal.

A Zsolnay Örökségkezelő Nkft. KÖZART – ahol csak lehet címmel meglepő helyeken helyez ki művészeti alkotásokat. Közleményükből kiderül, hogy a projektet azért hozták létre, hogy a kiállításszervezők és a látogatók ne felejtsék el egymást, és hogy azonkívül, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítanak művészeknek, kulturális élményt nyújtanak a városlakóknak.

A március 8-tól életbe lépett korlátozások az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak, a drogériák nyitvatartását nem szabályozzák, ezért olyan hétköznapi helyszínekre visszük a műalkotásokat, ahol az emberek még a korlátozások idején is megfordulhatnak

– mondja Fekete Valéria, a Zsolnay Örökségkezelő vizuális művészeti vezetője.

Az első tárlat a főtéren álló Arany Sas Gyógyszertárban látható. Szentgróti Dávid festőművész több mint tíz képből álló tárlatának címe: Rétegek – hibrid eljárások. A Búza téri húsboltban Juhász Vivien kollázsai láthatók Freshmom címmel. A Konzum Áruház alsó szintjén található drogéria előterében Fekete Dénes képzőművész Morningstar – Hajnalcsillag című alkotása a tüskés formájú Covid–19-vírusra emlékeztet.

A műalkotások március 12. és április 10. között tekinthetők meg.

(Borítókép: Zsolnay Örökségkezelő)

Rovatok