Index Vakbarát Hírportál

Duplázott a Disney új animációs meséje

2021. március 14., vasárnap 21:48

Miután az elmúlt hetekben New Yorkban és több más észak-amerikai államban is elkezdtek kinyitni a mozik, a filmforgalmazók új premierekkel próbálták becsábítani a bátortalan nézőket a négy fal közé. Ugyan nem teltek meg a filmszínházak, a jegypénztárak előtt pedig elmaradtak a kígyózó sorok, immár ez a második hétvége, hogy a Disney új kalandfilmje, a Raya és az utolsó sárkány vezeti az észak-amerikai kasszasikerlistát.

A Variety magazin szerint már nagyjából öt és fél millió dollárért váltottak mozijegyet a látogatók, ami az előző heti számokhoz képest visszaesést jelent, viszont összességében a bemutatása óta a produkció már 52 millió dollárt hozott a Disneynek.

Az animációs mese a mozikkal párhuzamosan a Disney Plus streaming szolgáltató platformra is felkerült, ahol az előfizetők harminc dollárért, azaz körülbelül 9200 forintért nézhetik meg a kalandos történetet.

Az észak-amerikai kasszasikerlista második helyén az ezüstérmes is megőrizte pozícióját az előző héthez képest. A klasszikus rajzfilmsorozat alapján született egész estés Tom és Jerry című mozifilm forgalmazásának harmadik hétvégéjén már 28 millió dolláros jegybevételt produkált.

Rovatok