Index Vakbarát Hírportál

David Fincher filmje kapta a legtöbb Oscar-jelölést, itt a lista

2021. március 15., hétfő 15:08

A Mank kapta a legtöbb, tíz jelölést az idei Oscar-díjakra. David Fincher filmje mellett hét alkotás esélyes a legjobb film díjára az amerikai filmakadémia hétfői Los Angeles-i bejelentése szerint.

Az Oscar-jelöléseket helyi idő szerint hétfőn hajnalban közvetítették a filmakadémia hivatalos internetes csatornáin. A jelölteket az élő adásba Londonból bejelentkező Prijanka Csopra Jonas indiai származású színésznő-producer és férje, az énekes-színész Nick Jonas ismertették.

A legjobb filmek mezőnyébe a Mank mellett a The Father, a Judas and the Black Messiah, a Minari, A nomádok földje, az Ígéretes fiatal nő, a Sound of Metal és A chicagói 7-ek tárgyalása jutott be az akadémia tagjainak szavazatai alapján.

A legjobb nemzetközi film kategória jelöltjei közé került a dán Még egy kört mindenkinek, a hongkongi Better Days, a román Collective, a tunéziai The Man Who Sold His Skin és a Quo Vadis, Aida? című produkció Bosznia-Hercegovinából.

A 93. Oscar-díjátadó gálát április 25-én rendezik meg Los Angelesben, és már ki is hirdették a legrosszabb filmes díjra a jelölteket az Arany Málnára. Most, nem sokkal később, a legnevesebb filmes elismerésnek járó trófeát, az Oscar-díj jelöltjeit is elkezdte közzétenni az akadémia. Koronavírus miatti korlátozások ide vagy oda, így is sikerült összegyűjteni a kategóriákra megfelelő filmeket. A jelöltek között megtalálható a magyar rendező által operált Pieces of Woman főszereplője, Jessica Kirby, akiről külön írtunk egy cikket is.

ÍME AZ EDDIGI JELÖLTEK LISTÁJA:

Legjobb film

Legjőbb női főszereplő

Legjobb férfi főszereplő

Legjobb rendező

Legjobb női mellékszereplő

Legjobb férfi mellékszereplő

Legjobb adaptált forgatókönyv

Legjobb forgatókönyv

Legjobb eredeti betétdal

Legjobb eredeti filmzene

Legjobb jelmez

Legjobb smink és haj

Legjobb díszlet

Legjobb vágás

Legjobb operatőri munka

Legjobb vizuális effektus

Legjobb dokumentumfilm

Legjobb nemzetközi film

Legjobb rövidfilm

Legjobb animációs film

Legjobb animációs rövidfilm

Rovatok