Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely: Rosszabb anyagi körülmények között élek, mint azelőtt

2021. március 17., szerda 21:01

Elindult az 1kanapén negyedik évada, ami Osváth Zsolt ZSHOW time című csatornájának egyik legnézettebb műsora. A youtuberré avanzsált egykori Való Világ-szereplő az előző évadokban olyan személyeket látott vendégül, mint Vona Gábor, Gyurcsány Ferenc, Ördög Nóra és Puzsér Róbert. A negyedik évad nyitóepizódjában Ambrus Attilával, a Viszkissel beszélgetett,

a második vendége pedig Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere volt.

Osváth Zsolt a műsor kezdetén kifejezte a főpolgármester iránti szimpátiáját, ám a beszélgetés nem csak dicsőítő kérdésekről szólt. A youtuber interjúi azért érdekesek, mert simán feltesz kellemetlen kérdéseket, olyanokat, amelyekről úgy tartja, azokkal a nézőit is képviseli. Most sem volt ez másként.

A beszélgetésből ezúttal az derült ki, hogy Karácsony Gergely még mindig nem szeretne miniszterelnök lenni, ám arra a kérdésre, hogy mit gondol arról, betölti-e valaha a pozíciót, a főpolgármester politikusokra jellemző, sejtető válaszokkal szolgált. Arra bezzeg egyértelmű választ adott, hogy a körúti bicikliútra szükség van, merthogy az utak szerinte egy élhetőbb főváros irányába vezetnek.

A főpolgármester reagált arra is, hogy mit keresett Tüttő Kata főpolgármester-helyettes éppen annak a cégnek a rendezvényén, ami megnyerte a Lánchíd felújítására kiírt tendert:

Azon a bulin, ami ennek a cégnek valamelyik születésnapja volt, a fő vendég a kormány közlekedési államtitkára volt, aki köszöntőbeszédet mondott. Tüttő Kata a fővárost képviselve volt jelen.

Karácsony Gergely attól sem riadt vissza, hogy elmesélje, hogy bár jól keres, és elégedett a fizetésével, nem árt, ha az emberek tudják, hogy:

Aki meg tudja oldani, hogy köztisztviselői fizetésből helikopterrel járjon, és luxusétteremben vacsorázik mindennap, az valójában másból él.

A háromnegyedórás beszélgetésben nem csak politikáról esett szó. Kiderült, hogy Karácsony Gergely nem tud főzni, s bár van olyan házimunka, ami az ő reszortja, de nem büszke annak mennyiségére, és úgy érzi, segíthetne többet is otthon. Vallott arról, mennyire szerelmes, és hogy milyen boldog nevelt lányával és vér szerinti fiával.

Osváth Zsolt a nézőktől érkezett kérdéseket is feltett a főpolgármesternek, és amikor valaki arra volt kíváncsi, honnan lehet elhinni Karácsony Gergelynek, hogy jó fej-e, vagy csak játssza magát, a főpolgármester nem bonyolította túl a választ:

Tíz éve vagyok közszereplő, rosszabb anyagi körülmények között élek, mint azelőtt. Nem gazdagodtam meg, ugyanúgy járok a feleségemmel piacra. Nem tudom, mi a jófejség kritériuma, de az biztos, hogy soha életemben egy forintot nem loptam, nem gondolom, hogy beképzelt lettem vagy elszálltam volna. Ilyen vagyok. Ha valaki úgy érzi, hogy ez egy manír, költözzön be hozzánk egy napra, és meglátja.

Rovatok