Index Vakbarát Hírportál

Rekordnagyságú vászonfestmény kelt el egy dubaji jótékonysági aukción

2021. március 24., szerda 14:37

Mintegy 228 millió emirátusi dirhamért (azaz több mint 19,1 milliárd forintért) kelt el egy dubaji jótékonysági aukción az a vászonfestmény, amely megközelítőleg 1580 négyzetméter területével a legnagyobb ilyen típusú alkotás lett – írja a CNN.

A brit Sacha Jafri által készített, az Emberiség Utazása című mű ezzel egyben a legdrágább festmények közé is beírta magát. A festő azért készítette munkáját, hogy a koronavírus által érintett gyermekek számára gyűjtsön.

Sacha Jafri eredetileg azt tervezte, hogy művét 70 részre vágja és a paneleket külön-külön adja el, ezt követően jelentkezett Andre Abdoune dubaji üzletember, aki az eredetileg tervezett összes bevétel több mint kétszeresét ajánlotta fel az összes rész megvásárlásáért.

Az alkotó a bevételt az UNICEF-nek, az UNESCO-nak, a The Global Gift Foundation-nek és a Dubai Cares-nek ajánlja fel egyebek között a gyermekek oktatására, egészségvédelmére. A Dubai Cares által kiadott sajtóközleményben Jafri az eladást „az emberiség pillanatának” minősítette.

A körülbelül hét hónapig készült mű monumentális méreteivel Guinness-rekordot is döntött.

Rovatok