Index Vakbarát Hírportál

Itt a lehetőség, ha koncertre menne

2021. március 30., kedd 18:24

Ingyenes streamkoncertet ad április 11-én este a Margaret Island, amely bemutatja Ha elvesznél című új dalát is.

Az eseményre belépőt egy kvíz kitöltésével lehet szerezni. A játék célja, hogy felhívja figyelmet a tudatos és felelősségteljes alkoholfogyasztás fontosságára és eloszlassa az alkoholfogyasztással kapcsolatos tévhiteket – közölték a szervezők az MTI-vel. A kezdeményezést az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága is támogatja (ORFK-OBB).

A DRINKiQ elnevezésű kvíz a Diageo vállalat globális kezdeményezése a felelős alkoholfogyasztásért.

A kampány részeként a Margaret Island több mint fél év kihagyás után, nagyzenekaros felállásban ad streamkoncertet.

Törőcsik Kristóf, a csapat basszusgitárosa arról számolt be, hogy új daluk, a Ha elvesznél Fonyódon készült és szerepelni fog őszre tervezett stúdióalbumukon.

Az elmúlt években az ittas járművezetők által okozott balesetek száma csökkenni kezdett, ami azt mutatja, hogy a közlekedők többsége tisztában van az ittas vezetés kiemelt veszélyességével.

2020-ban 1361 balesetet okoztak ittas állapotban, ami 2,5 százalékkal kevesebb a megelőző év azonos időszakában. A kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszesital elfogyasztása is számít. Az alkohol kis mennyiségben is hatással van a szervezetre, ugyanis növekedhet az észlelési idő, tompulhatnak a reflexek, és lassulhatnak a szemmozgató izmok, ezek pedig a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze – idézi a közlemény Berzai Zsolt rendőr alezredest, az ORFK-OBB főtitkárát.

Rovatok