Index Vakbarát Hírportál

Film készül Stan Lee kiadatlan képregényéből

2021. április 2., péntek 14:47

Az amerikai képregények koronázatlan királyának egyik kiadatlan képregényét varázsolja vászonra John Woo, aki többek között az Ál/Arc című filmet is rendezte – olvasható a Variety oldalán.

A 95 éves korában elhunyt Stan Lee, a Marvel Comics egykori elnöke Monkey Master című képregényét Sharad Devarajannal közösen készítette. A történet főszereplője Li Yong, egy New Yorkban élő archeológus, aki egy ősi kínai mondás, a Majomkirály legendája után kezd nyomozni. Ennek köszönhetően jut el indáiba, ahol feltár egy ősi erőt, ami modern kori szuperhőssé változtatja, így válik belőle a címszereplő Monkey Master.

Egy 2016-os interjúban Stan Lee arról mesélt a képregénnyel kapcsolatban, hogy mindig is érdekelte a kínai és indiai kultúra, mert mindkettő rendkívül filozofikus, gazdag hagyománnyal és moralitással rendelkezik.

Számos különböző nemzetiségű szuperhőst alkottam már meg, kreáltam hősöket akik másik bolygóról vagy galaxisról származnak. Monkey Master azért lesz mégis egyedi, ahogy összefonódik benne a mitológia a modern kor hősével

– mondta Stan Lee.

Rovatok