Index Vakbarát Hírportál

Salma Hayek is beszállt Ridley Scott új filmjébe

2021. április 4., vasárnap 17:59

Újabb szupersztárral bővült Ridley Scott Oscar-díj-esélyes filmjének amúgy is lenyűgöző szereplőlistája. A Gucci dinasztia történetéről, illetve Maurizio Gucci meggyilkolásáról szóló alkotáshoz Lady Gaga, Adam Driver, Jeremy Irons, Al Pacino, Jack Huston és Jared Leto mellé két napja csatlakozott a mexikói születésű filmcsillag is.

A tervek szerint idén novemberben mutatják be Ridley Scott új filmjét, a legendás olasz divatház névadó dinasztiájáról, a Gucci családról szóló House of Gucci című alkotást, melyet a forgatásról szóló első hírek megjelenése óta hangos botrányok öveznek.

A Gucci családon kívül tiltakozott ellene a volt férje meggyilkolásáért 29 év börtönre ítélt és tizenhat év után szabadon bocsátott Patrizia Reggiani is.

Salma Hayek Reggiani barátnője, Pina Auriemma karakterét játssza el, akit jósnő létére 25 év börtönre ítéltek el Maurizio Gucci meggyilkolása után,

 mivel a bíróság bizonyítottnak találta, hogy részt vett a bérgyilkosság megszervezésében.

Nem lesz könnyű dolga a következő Oscar-díjon a konkurenciának, hiszen a a House of Gucci főszerepét, a gyilkosságért elítélt exfeleséget Lady Gaga alakítja, az orgyilkos áldozatává vált divatcézár figuráját pedig Adam Driver formálja meg.

A legjobb mellékszereplőnek járó alakítás díjáért a Gucci dinasztia három meghatározó férfi tagját játszó Jeremy Irons, Jared Leto és Al Pacino is erős eséllyel indulhatnak majd, nem is szólva Jack Hustonról, akit Domenico de Sole, a Gucci gazdasági birodalom egykori elnöke szerepében láthatunk Ridley Scott következő filmjében.

Rovatok