Index Vakbarát Hírportál

Lenyomta a Godzillát a Mortal Kombat

2021. április 25., vasárnap 20:19

A Mortal Kombat című akciófilmre váltott jegyet a legtöbb néző hétvégén Észak-Amerikában, a 22,5 millió dolláros (6,7 milliárd forint) bevétellel a kasszasikerlista csúcsára került a produkció − írja az MTI. A nagy sikerű videojátékból a Warner Bros. stúdióban készült Mortal Kombatot ráadásul több mint 3000 moziban kezdték játszani a hétvégén.

A JAPÁN PRODUKCIÓ EZZEL A DEBÜTÁLÁSSAL MINDEN IDŐK LEGMAGASABB PREMIERHÉTVÉGI BEVÉTELÉT ÉRTE EL ÉSZAK-AMERIKÁBAN IDEGEN NYELVŰ FILMKÉNT.

A Simon McQuid rendezésében forgatott akciófilmnek ugyanakkor váratlan ellenfele akadt: a Demon Slayer: Mugen Train című japán animére csaknem 20 millió dollárért (6 milliárd forint) keltek el a jegyek, amelyet 1600 moziban láthatott a közönség. A film egy emberevő démonokkal küzdő árva fiúról szól, amely egy Japánban rendkívül népszerű manga- és tévés animesorozat nyomán készült. A produkciót Japánban tavaly mutatták be.

Japánban több mint 361 millió dolláros (108 milliárd forint) jegybevételével minden idők legnagyobb kasszasikere lett. A film globális bevétele már 440 millió dollár (132 milliárd forint) fölött jár. Harmadik helyen a Godzilla Kong ellen című akció sci-fi futott be 4,2 millió dolláros jegyeladással.

Rovatok