Index Vakbarát Hírportál

Ilyen egy trendi ház, ami ráadásul magyar

2021. április 28., szerda 17:10

Magyar siker született egy nemzetközi építészeti pályázaton. A Baumit Life Challenge független szakértőkből álló zsűrije 26 ország 385 pályázatát értékelte 6 kategóriában, mint az év legizgalmasabb homlokzati megoldásait. A díj történetében először egy magyar épület, egy budakeszi építész háza hozta el a családi ház kategória aranyérmét, majd a döntő alatti élő közönségszavazáson is első lett.

Az eseményen 6 kategóriában – családi ház, társasház, középület, felújítás, műemlék, különleges textúra – értékelte a zsűri a döntőbe jutott 36 pályázatot. A szervezők online felületen keresztül a nézők számára azonnali közönségszavazást biztosítottak. 

Magyarország két kategóriában is bekerült a legjobbak közé, így a középületek és családi házak szekcióban. A középületek kategóriában az Ópusztaszeri Gyógynövényház versenyzett, amely a műemléki védettséget élvező Szer Monostor romjainak egy részére épült, benne gyógynövény-feldolgozó és -szárító részleggel, palántaneveldével ökobolttal.

A családi ház kategória magyar pályázata – amely az építészházaspár és gyermekeik saját családi otthona Budakeszin – az esemény élő, online közönségszavazásának első helyét, majd a szakmai zsűri által megítélt kategóriagyőztesnek járó kitüntetést is bezsebelte. Bártfai-Szabó Gábor építész Budakeszin lévő ingatlana antracitszürke vakolata mellett hatalmas üvegfelületeivel is kitűnik, a gigászi faoszlopai által védett terasztér pedig modern külsőt kölcsönöz az épületnek. 

A további kategóriák nyertesei:

(Borítókép: Baumit)

Rovatok