Index Vakbarát Hírportál

Tomán Szabina: Ne szépítsük, csúnya kislány voltam

2021. május 9., vasárnap 11:12

Modell, üzletasszony, mentor, a Cápák között zsűrije. Mai vendégünk Tomán Szabina.

Alanyunk nem szépít a múlton, és már a beszélgetés elején kijelenti: „Csúnya kislány voltam. Magasabb az átlagnál, igazi langaléta, hosszú végtagokkal. Lepúposítottam magam, hogy alacsonyabbnak tűnjek.”

Azért nem lehetett annyira csúnya, hiszen Tatabányán csak leszólította valaki, aki már tinilányként meglátta benne a modellalkatot. Benevezte Az év arca versenyre, méghozzá 1997-ben, ahol végül második lett, ezzel elindult a nemzetközi karrier párhuzamosan a magyarral; alanyunk Náray Tamás modellje is volt.

Tomán Szabina ma már nem modellkedik. Hívják ugyan híres emberek a kifutóra bemutatókra, de rendre nemet mond, mert az ilyen szereplésekkel 14 és 3 éves gyerekeitől venné el az időt.

Ó, az a kosarascipő!

Ma sokkal inkább üzletasszony, 31 szalonja van Európa-szerte, cége a fogyást segíti, és az egészséges életmódot népszerűsíti. A vállalkozás ötletéért mélyebbre ástunk. Alanyunkról kiderült, harmadik gyerekként mindig a kinőttet, elhordottat kapta ruhából. Az álma kosárlabdásként sokáig egy Michael Jordan-cipő volt, de ezt már csak akkor engedhette meg magának, amikor modellkedett, viszont ma is a szekrényében tartja a 23-as mezszámú kosaras ikonikus cipőjét afféle ereklyeként.

„A pénz olykor elvakultságot okoz, bennem a szorgalmat erősítette. Felismertem, hogy minél szorgalmasabb vagyok, annál több pénzem lehet, minél több a pénzem, annál több dolgot vehetek meg magamnak.” Azt mondja, az 5+1 akciók eleinte őt is maguk alá gyűrték a plázákban, de ma már sokkal tudatosabb.

A legjobb sztorija mégis az, amit a podcastban el is mesél, hogy az első félretett pénzei milyen ügyletből származtak. Ha úgy vesszük, biznisztipp ez is.

Hallgassák meg a csacsogós vasárnapi podcastünket, a Sunday Brunchot, mert kiderül belőle továbbá, hogy

A Sunday Brunch podcast korábbi vendégei voltak: 

Spilák KláriLábas VikiLakatos MárkKulcsár EdinaGianni AnnoniPajor TamásMolnár Ferenc CaramelVarga Izabella és Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

Rovatok