Index Vakbarát Hírportál

Drake lett az Évtized művésze a Billboard Music Awards gáláján

2021. május 24., hétfő 16:37

Drake kanadai rapper huszonkilencre növelte eddigi, rekordmennyiségű díjainak számát, és megkapta az Évtized művészének járó elismerést a Billboard Music Awards gáláján − számolt be az MTI. A rapper 2009-ben került először a Billboard százas listájára, azóta neki lett a legtöbb listás dala a világon, összesen 232. Vasárnap ő lett a legtöbbet streamelt dalok díjának nyertese is.

Az Ikon-díjat Pink amerikai énekesnőnek ítélték oda. A művészhez a színpadon csatlakozott kilencéves lánya, akivel akrobatikus koreográfiával is készültek a Cover Me in Sunshine című dalra.

The Weekndet 16 díjra jelölték, ezek közül az övé lett többek között a legjobb előadó, a legjobb férfi előadó, a Blinding Lights című dalért a Hot 100 lista legjobb dala, valamint After Hours című lemeze a legjobb R&B album is.

A zenész vehette át a legtöbb díjat, összesen tíz kategóriában minősítették őt a legjobbnak.

A néhai Pop Smoke rapper posztumusz öt díjat nyert, ő lett – egyebek mellett – a legjobb új előadó, a legjobb rapelőadó, debütáló lemeze a legjobb rapalbum. A tavaly otthonában meggyilkolt rapper helyett a díjakat édesanyja vette át.

A Nick Jonas vezette díjátadó élő részeit szabad téren rendezték meg, maszkot viselő nézőközönség előtt.

Rovatok