Index Vakbarát Hírportál

Phoebe magyar hangja az Indexbe látogatott

2021. május 28., péntek 14:26

Tizenhét év után újra összejöttek a Jóbarátok, az ikonikus sorozat szereplői. A sorozat főcímzenéje alatt futó stáblista szövegét szinte minden magyar kívülről fújja. A nagy rajongók magabiztosan sorolják fel az összes karakter, színész, szinkronszínész nevét, egészen odáig, hogy:

...Gyarmati Zsolt, Sostarics Ágnes, Végh Ödön.

Pontosan ezért, ha bárhol elhangzik, hogy Phoebe, a Jóbarátok-fanok gondolkodás nélkül vágják rá a folytatást: Lisa Kudrow: Nyírő Beáta.

Igen, itthon ennyire összenőttek a szinkronszínészek a szereplőkkel. Ezt mondja Nyírő Beáta is, az Index arútluK című podcastjának vendége, akivel azon a napon beszélgetünk, amikor a sorozat legújabb epizódja az HBO képernyőjére kerül. Azt sokan nem is tudják azt, milyen a Jóbarátok színészeinek eredeti hangja, hiszen az eseményeket szinkronnal követték figyelemmel.

Sokszor mondják nekem, hogy beszélj úgy, mint Lisa Kudrow, de úgy nem tudok,

– mondja Beáta, akitől azt is megtudjuk, hogy a szinkronszínészek színpadi elfoglaltságuk miatt nem mindig tudják nézni azokat a sorozatokat, amelyeknek a hangjukat kölcsönzik.

Volt olyan, régen, amikor VHS-kazettára vették fel a részeket, és úgy néztem vissza.

A Jóbarátok: Újra együtt az HBO Gón repítette vissza a nézőket a lila falakon keresztül egészen a legendássá vált sárga kanapéig, a százperces extra rész pedig az HBO ígérete szerint ugyanúgy kap szinkront.

Nyírő Beáta az egyike azoknak a színészeknek, akik magyar hangot kölcsönöztek kedvenc karaktereinknek, ő szinkronizálta Phoebe-t. Az Index stúdiójában mesélt nekünk arról, hogy:

Katt a lejátszógombra, és hallgassa meg az arútluK-podcastot!

És, ha már szinkronhangok, hallgasson bele Spilák Klárával készült podcastünkbe, aki Carrie Bradsaw magyar hangját kölcsönözte a Szex és New 

Az Index arútluK podcast korábbi adásaiban meghallgathatja Grecsó Krisztiánt, a Libri közönségdíjasát, Pócza Zoltánt, aki a szabadtéri színházak nyitásáról mesélt, Puskás Tamást, aki a kőszínházakéról, vagy akár a Kultúra rovat tagjainak elmélkedését a Nemzet Színésze kitüntetésről. 

Rovatok