Index Vakbarát Hírportál

A transznemű Tobiról készült dokumentumfilmet kivették a Magyar Mozgókép Fesztivál programjából

2021. június 7., hétfő 20:30

A legújabb filmes seregszemlén, amelyen a legfrissebb magyar filmeket láthatja a közönség, emblematikus műveikkel emlékeznek meg a nemrég elhunyt Törőcsik Mariról és Jankovics Marcellről, valamint Jancsó Miklósról, aki idén lenne százéves. A korábban meghirdetett program emiatt módosul, nem vetítik le a Bakony Alexa Tobi színei című dokumentumfilmjét.

Bereményi Géza író-rendező, Moór Marianna, Mécs Károly és Tordai Teri színművész kapja idén a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíját a Magyar Mozgókép Fesztiválon. Az elismeréseket június 25-én adják a balatonfüredi Kisfaludy Galériában.

A Magyar Mozgókép Fesztivál az életműdíjasok és a nemrégiben elhunyt Jankovics Marcell előtt tisztelegve kilenc filmet tűz műsorra, ezért a program a korábban közzétetthez képest módosult.

Június 23-án este 21 órakor a veszprémi Várban In memoriam Jankovics címmel animációs összeállítást láthat a közönség. Az ötvenéves Szindbád című film június 26-án 14 órakor lesz az Agórában, aznap 20 órakor a Balaton moziban Maár Gyula Déryné, hol van? című filmjével emlékeznek Törőcsik Marira. Jancsó Miklós Fényes szelek című alkotását június 25-én 15 órakor vetítik le a Hangvillában.

Amennyiben érdekli, miről szól a Tobiról szóló film, amely most eltűnt a fesztivál kínálatából, ide kattintva elolvashatja.

Rovatok