Index Vakbarát Hírportál

Trian-on-line, mai szemmel a százéves tragédiáról

2021. június 11., péntek 19:10 | aznap frissítve

Trianon dédszüleink, szépapáink kora, a családi fotóalbumokból felbukkanó öreg fotók kapcsán pedig biztosan gondolkodtunk már azon, vajon kik lehettek ők, hogyan élhettek, miként szenvedték meg a múlt század vészterhes időszakait. A békediktátum előtti és utáni időszak hétköznapi örömeit és a feszültséggel, bizonytalansággal teli Budapestet mutatja be a Minden határon túl című zenés színmű, melynek premierjét pénteken tartják. 

Eredetileg színházi produkciónak szánták, de a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság miatt online mutatják be.  A Progresszív Produkció által létrehozott előadást öt alkalommal (június 11., 18., 25., július 2. és 9.) lehet megtekinteni ingyenesen az erre a célra létrehozott  mindenhatarontul.hu  felületen. A darab, a regisztrációt követően 3 napon keresztül bármikor megnézhető.

A darab egy művészcsalád életén keresztül láttatja az első világháború végső drámájához vezető utat. 1918 nyarától 1920 nyaráig vezeti végig a nézőt a család és környezete hétköznapjain. 

A családom Aradról jött át Budapestre, épp ezekben az években. Nehéz és küzdelmes időszakot éltek meg. Édesanyám, Paor Éva, 95 évesen írta meg az Évszázadok asszonyai című családtörténetét, sok emléket felidézett regényében. Ez indított arra, hogy létrehozzam az előadást

mondta el Paor Lilla producer, hozzátéve, hogy az alkotók már tervezik a hagyományos előadásokat is. 

Rovatok