Index Vakbarát Hírportál

Újra összeállt a Bochkor–Boros–Voga-vonat

2021. július 9., péntek 16:46

A Bumeráng kultikus stábja péntek reggel nosztalgiázott. Hatalmas érzelmeket generáltak a hallgatókban, és az Indexnek is nyilatkoztak.

Kilenc éve nem találkoztak, ma azonban újra összeállt a magyar rádiózás kultikus csapata, az egykori Bumeráng, miután Bochkor jelenlegi műsorvezető társa, Lovász László a szabadságát tölti. Bochkor Gábor, Boros Lajos és Voga János pénteken ült össze a Retro Rádió Bochkor című reggeli műsorában, hogy felelevenítsék a régi emlékeket.

Az Index lehetőséget kapott, hogy betekintést nyerjen a kulisszák mögé a stúdióban. A műsort reggel hatkor Bochkor és Voga kezdte el, majd fél nyolc körül Boros is megérkezett. A műsor alatt számos régi emléket elevenítettek fel. A páros ráadásul együtt érkezett, mert utóbbi Bochkornál aludt. Végül fél nyolckor Boros is tiszteletét tette.

Voga napszemüvegben ülte végig az adást, ugyanis Bochkornak sikerült eltörnie a szemüvegét, miután ráhúzta a tetőt a medencére. A műsor rendkívül nosztalgikus volt, ez pedig a hallgatókon is érződött, akik már a helyszínen várták a csapatot, valamint SMS-ek százaival bombázták őket.

A műsor alatt korábbi szerkesztőjüket, Banitát is felhívták, valamint váratlanul megjelent Molnár Móni is, aki annak idején a kollégájuk volt.

Bochkorék a műsor után, amely 10-kor ért véget, az Indexnek nyilatkoztak a múltról és a nosztalgikus élményekről.

Mi a Danubiusnál dolgoztunk, még 1988-ban. A német Danubiusból jöttem át, akkor találkoztam először Lajossal, aki ott vezetett műsort. Nem voltam szimpatikus neki  mondja Bochkor.  Képes volt megjelenni hihetetlen öltözékekben, ami nagyon gáz volt

– teszi hozzá nevetve, nosztalgiázva Boros lila zakóin és rettentő nyakkendőin. Voga Lajos közbenjárásával került be annak idején a csapatba, de  Bochkor vele sem találkozott személyesen négy éve – igaz, telefonon tartják a kapcsolatot, a processzor ugyanis rendszeresen, minden héten beköszön a Retro reggeli műsorába.

Mindig más stílusban gondolkodtunk, ütköztettük a véleményeket, hiszen mindhárman különböző személyiségek vagyunk. Viszont azonnal működött ma is a kémia, nagyon érzelmes adást csináltunk. Tudtuk, hogy a hallgatóknak sokat jelentettünk, de hogy ennyire, azt nem gondoltuk volna. Rendszeresen nem fogunk összeállni, de ha adódik egy alkalom, akkor még biztos, hogy megtesszük. Féltünk, hogy esetleg „jajj, már megint ezek” érzés lesz a hallgatókban, de remek visszajelzések érkeztek. Több mint kétszáz SMS érkezett két megszólalás között, ami elképesztő. Negatív reakció gyakorlatilag nem volt

– szögezte le Bochkor. Hozzátette: csináltak korábban olyan dolgokat, ami a magyar rádiózásban egyedülálló. Például az, amikor egy vadászgépet és egy Forma–1-es autót összekötve jelentkeztek be élő adásba. Úgy véli: úttörők voltak a rádiózás történetében, és letették a reggeli rádióműsor alapjait hazánkban.

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok