Index Vakbarát Hírportál

Szombaton még a csapból is zene folyik

2021. július 17., szombat 09:51

Exkluzív Beastie Boys, Foo Fighters, Amy Winehouse lemezek és magyar kiadányok: július 17-én másodszor is Record Store Day.

Világszerte – így Magyarországon is – tavaly óta évente kétszer rendezik meg a független lemezboltok és a kézzel fogható hanghordozók világnapját, a Record Store Day-t. Idén először június 12-én ünnepelhettek a zene szerelmesei, a második RSD Drops eseményre pedig július 17-én kerül sor.

Ezen a napon a világ számos pontján limitált példányszámú lemezek és exkluzív kiadványok jelennek meg. Három magyar megjelenés miatt is érdemes felkeresni a kedvezményekkel, akciókkal jelentkező hazai lemezboltokat. 

A független lemezboltok segítése érdekében 2007 óta, tizennégy éve rendezik meg a Lemezboltok Napját, a zenerajongók és a lemezgyűjtők örömünnepét. A szociális távolságtartást szem előtt tartva 2020 óta az eseményt két napra bontották. Az idei második RSD Drops-ot július 17-én rendezik: a Record Store Day Hungary adatai szerint öt fővárosi lemezbolt – a Wave, a Musicland, a Neonmusic, a Deep és az MG Records –, valamint a dunaújvárosi 777 Zenebolt várja ezen a napon a fizikai hanghordozók szerelmeseit rengeteg nemzetközi és magyar kiadvánnyal.   

A második drop alkalmából a több mint 160 megjelenés részeként napvilágot lát többek között:

Hazai újdonságok:

Az elmúlt években hazánkban is hagyománya alakult ki a különleges megjelenéseknek. A július 17-i RSD Drops alkalmából ezek a hazai hanghordozók biztosan kiemelt helyet kapnak a résztvevő lemezboltok polcain:

(Borítókép: Kósa Péter)

Rovatok