Index Vakbarát Hírportál

Lovas musicalt mutat be Hunyadi Jánosról a Szőcs Géza központ

2021. július 21., szerda 10:20

Hunyadi 1456 címmel történelmi lovas musicalt mutatnak be Simonpusztán a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban szombaton.

A szervezők közleménye szerint 2020. szeptember 11-én kezdte meg működését a Magyar Történelmi Színház, amelynek első önálló bemutatója Balásy Szabolcs, Horváth Krisztián és Moravetz Levente történelmi musicalje. A szerzőhármas olyan darabokat jegyez, mint a Zrínyi 1566, A Fejedelem, az Isten rabjai és a Rajkók.

Hunyadi 1456 című darabjukkal a magyar történelem dicső időszakát idézik fel az alkotók. Az előadásból megtudhatja a közönség, miként maradt magára a főhős és hogyan tudta mégis legyőzni a törököket Nándorfehérvárnál.

Hunyadi János olyan vezére volt az országnak, akinek halálát – a szemtanúk leírása szerint – még ellenfele, a világuralomra törő II. Mehmed szultán is megsiratta 

– olvasható a darab ismertetőjében.
    


A több mint száz szereplős előadásban Sasvári Sándor, Debrei Zsuzsa, Besenczi Árpád, Beleznay Endre, Gergely Róbert és Ottlik Ádám játssza a főszerepeket. A díszletet Bényei Miklós, a jelmezeket Molnár Gabriella tervezte. A produkció rendezője Moravetz Levente, koreográfusa Halmi Zoltán, a zeneszerző Balásy Szabolcs.

Rovatok