Index Vakbarát Hírportál

Mucsi Zoltánnal és Jordán Tamással forgat a FOMO írója

2021. augusztus 25., szerda 09:20

Szeptember közepéig tart Kerékgyártó Yvonne második nagyjátékfilmje, az Együtt kezdtük forgatása. Az egykori osztálytársak tizedik érettségi találkozója köré épített történetben a felnőtt sztárok mellett, mint Mucsi Zoltán, Pálmai Anna, Kerekes Éva, Jordán Tamás, Szabó Simon, Zsurzs Kati és Szacsvay László, egy csapat színművészetis egyetemista is szerephez jut.

Az egyetlen Szigetfilm, a Free Entry rendezője, Kerékgyártó Yvonne második nagyjátékfilmje, az Együtt kezdtük generációs film, sok bulival, zenével, kérdéssel és érzéssel. Az egykori 12. c osztály tagjait tíz év alatt szétszórta a sors, mindenki a maga módján próbálja megvalósítani fiatalkori álmait. Fejlődéstörténet sok humorral, őszinteséggel.

 Minden filmemnél meghatározó az a helyszín, ahol a történet játszódik; az Együtt kezdtük egyik főszereplője maga a Balaton-felvidék. Nagyon várom, hogy az elmúlt hónapokban, a próbák során összekovácsolódott színészekkel a Badacsony környéki helyszíneken alkossuk meg a film főbb jeleneteit, és Babos Tamás kameráján keresztül megörökítsük azt a szépséget, aminek a történetben is dramaturgiai szerepe van

– mondta a rendező a forgatások előtt.

Kerékgyártó Yvonne 2012-ben végzett az SZFE-n. Első nagyjátékfilmje, a Free Entry rendezői különdíjat nyert az SXSW filmfesztiválon. 2020-ban Magyar Filmdíjra jelölték Hartung Attilával együtt a közösen írt FOMO – Megosztod, és uralkodsz forgatókönyvéért.

Rovatok