Index Vakbarát Hírportál

Koncertekkel és bemutatókkal készül a Magyar Állami Operaház a NEK-re

2021. szeptember 2., csütörtök 17:49

Karol Józef Wojtyla, a későbbi II. János Pál pápa Az aranyműves boltja című darabja bemutatójával és koncertekkel is készül a Magyar Állami Operház az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. Az aranyműves boltja című darabot az Eiffel Műhelyházban szeptember 8-án mutatja be az Opera a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal együttműködésben − írja az MTI.

Karol Józef Wojtyla krakkói segédpüspöként 1960-ban, eredetileg álnéven publikált verses párbeszéde három házasság: egy szerető, ám tragikus sorsú család, egy kihűlt párkapcsolat és egy házasságra készülő fiatal pár sorsába enged betekintést.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából más programokkal is készül az Operaház: az Erkel Színházban szeptember 6-án a Csík Zenekar szeptember 8-án a 100 Tagú Cigányzenekar ad koncertet.

Az Eiffel Műhelyházban szeptember 7-én az OPERA184 koncerten Penderecki A kérub éneke című műve és Pierre de la Rue Requiemje csendül fel, majd az Opera Zenekar Bruckner 9. (d-moll) szimfóniáját adja elő Kesselyák Gergely vezényletével.

Az Opera Zenekar szeptember 8-án a Budapesti Árpád-házi Szent Erzsébet Plébániatemplomban a Rózsák terén, szeptember 10-én a Hungexpón tartandó szentmisén lép fel.

A sorozat szeptember 12-én ér véget, az Eucharisztikus Kongresszust záró ünnepi Statio Orbis misén, amelyet Ferenc pápa celebrál majd.

Rovatok