Index Vakbarát Hírportál

Két magyar étterem kapott új Michelin-csillagot

2021. szeptember 2., csütörtök 12:45 | aznap frissítve

Először jelent meg Budapest önálló egységként a Michelin Guide kiadványban. Két magyar étterem kapott idén új Michelin-csillagot, így a budapesti csillagos éttermek száma jelenleg hét.

Először jelent meg Budapest önálló egységként a Michelin Guide kiadványban, eddig a magyar éttermek a Main Cities Europe-összeállításban szerepeltek. A kiadvány csak digitálisan jelent meg a pandémia miatt, így az inspektoroknak több idejük volt tesztelni a publikálás előtt.

Két magyar étterem kapott idén új Michelin-csillagot, és egy étterem veszítette el az eddigi elismerését. Az újdonsült díjazottak egyike az Essência, a portugál Tiago Sabarigo és felesége, Éva Sabarigo étterme. Tiago korábban olyan helyeken dolgozott, mint a lisszaboni Ritz Four Seasons Lisbon, a londoni Petrus by Gordon Ramsay, a Texture Restaurant & Champagne Bar és a budapesti Costes Downtown. 

Kínálatukban a portugál és magyar gyermekkor emlékeit idéző ízek a fine dining megoldásaival kerülnek a tányérra.

A másik friss díjazott étterem a Salt. Tóth Szilárd séffel korábban videointerjút közöltünk, amikor étterme bekerült a Dining Guide Top12 étterme közé. 

A Salt a szatmári konyhát idézi meg, mind a prezentálás, mind az étterem a fine dining nordic vonalát követi. Az étterem idén fenntarthatósági díjat is nyert koncepciójával.

További hat budapesti éttermet ajánl a Michelin Guide a Michelin Plate-minősítéssel:

Ezek a következők:

Az újjászületőben lévő ONYX, a Közép-Európában elsőként két Michelin-csillagot szerző budapesti étterem elveszítette csillagait, és jelenleg nem szerepel a Michelin Guide-ban.

Magyarország 2020-ban egyetlen Bib Gourmand-minősítésű étterme, a Petrus idén már szintén nem szerepel a Michelin Guide által ajánlott éttermek között.

Magyarország Michelin-csillagos éttermei:

A Degusztátor ma este külön cikkben szólaltatja meg a Michelin-csillagos éttermek séfjeit és tulajdonosait. Kövesse ön is gasztroblogunkat!

(Borítókép: Shutterstock)

Rovatok