Index Vakbarát Hírportál

Puzsér: Tóth Gabinak egyetlen hüvelykujj számít, Mészáros Lőrincé

2021. szeptember 4., szombat 13:04

Magas labdával indítottuk a Márkó és Barna Síkideg harmadik évadát, hiszen az idegeskedés pápája, Puzsér Róbert volt a vendégünk. Szóba került Tóth Gabi megtérése és a NER-közeli popsztárok ügye, de beszéltünk az állami biológia-tankönyv melegellenes passzusáról is. Puzsér még azt is elmondta, inkább a Karinthy-gyűrűnek kellene Galla Miklós után könyörögnie, mint fordítva.

Puzsér mesélt nekünk arról, hogy miközben szenvedélye az idegeskedés, fontos megmérni, a ventilálásnak van-e társadalmi tétje, ráirányítja-e a közfigyelmet valamilyen fontos témára, vagy csupán öncélú egotripről van szó. Ezek után villámkérdésekkel támadtuk, miután megkérdeztük a hallgatóinkat, hogy szerintük mi idegesítheti Puzsért. Segítünk, majdnem mindegyiket eltaláltátok.

Tóth Gabit is ti tippeltétek, új klipje kapcsán beszélgettünk Puzsérral,

aki szerint Gabi a megtérésével és új, népies dalával ugyanazzal a lendülettel kezdte el hirdetni a népnemzeti kurzust, amivel korábban a szuperkommersz plázakultúrát. Márkó szerint az eucharisztikus konferencia közeledtével éppen most érkezett el az ideje annak, hogy Gabi olyat produkáljon, ami „egyszerre folklór, egyszerre magyar és egyszerre vallás”. Puzsér helyeselt, hiszen Gabi tényleg nem énekelheti a pápának azt, hogy „itt a lét a tét”. Barna ugyanakkor védelmébe vette az énekesnőt, hiszen szerinte hihető, hogy Gabi megtérése valós, míg az, hogy vallását ki hogyan éli meg, mindenkinek a magánügye. Puzsért szerint Gabi átigazolt a „NER akolmelegébe”, ezért teheti meg, hogy letiltja a like-számlálót a klipje alatt, hiszen neki már teljesen mindegy, hogy a rajongói mit gondolnak.

Neki egyetlen hüvelykujj elég innentől kezdve, Mészáros Lőrincé, és az fölfelé áll

– mondta Puzsér, aki szerint Tóth Gabi nemzeties dala Orbán Viktornak készült, nem a közönségnek.

Beszélgettünk azokról a sztárokról, akik politikusokkal mutatkoznak,

és hogy vajon ez mennyire számonkérhető egy olyan országban, ahol a politikai döntéshozók megkerülhetetlenek még a popszakmában is. Puzsér szerint nem mentség az, hogy a jelenlegi rendszer „feudális”.

Beszélgettünk Galla Miklósról is,

aki hónapok óta járja a médiát azért, hogy megkapja a neki ígért Karinthy-gyűrűt. A miniszterelnök most Facebookon személyesen válaszolt a humoristának. Puzsér szerint méltatlan egy olyan díjért rimánkodni, amit egyébként a legrosszabb humoristák is megkaptak már.

Azt nem érti Galla Miklós, hogy ő egy erősebb brand, mint a kurva Karinthy-gyűrű. Nem neki kéne könyörögnie a Karinthy-gyűrűért, a Karinthy-gyűrűnek lenne megtiszteltetés, ha Galla Miklós megkapná. A Karinthy-gyűrűnek kéne levelet írnia Orbán Viktornak, hogy hadd másszon fel a Galla Miklós ujjára

– tette hozzá Puzsér.

Az évnyitó kapcsán ismét felütötte fejét az LMBTQ-téma.

Az állami biológia-tankönyv szerint a homoszexualitás nem természetes, Parragh László pedig a pedofílával hasonlította össze a melegséget. Puzsér szerint az a felháborító, hogy miközben a miniszterelnök arról beszél, hogy a szexuális nevelés a szülők dolga, beleírják a tankönyvekbe, hogy mi az abnormális.

Álságos ez a kommunikáció, eszükben sincs a szülőkre bízni a szexuális nevelést, az állam itt szülői funkciókat lát el. Van is erre egy kifejezés, ezt úgy hívják, hogy paternalizmus. Orbán Viktor a nemzet édesapja

– mondta Puzsér, aki szerint a jobboldali kormány nem azért beszél a melegtémáról, mert valóban érdekli, hanem nagyon jól tudja, hogy identitáskonfliktusok keltésével biztosítani tudja a hatalmát.

Beszélgettünk még azokról a vendéglátóhelyekről is, ahol a repohárért cserébe nem a pénzedet kapod vissza, hanem egy kupont, amiért legközelebb egy újabb poharat kapsz. De szóba kerültek még a teljesen felesleges ruhacímkék is, amik az után jobban szúrnak, hogy kivágtuk őket. Hallgassátok meg az adást a podcastfelületeken, vagy nézzétek meg az Index YouTube-csatornáján. Mostantól ismét hetente jelentkezik a Márkó és Barna Síkideg.

Rovatok