Index Vakbarát Hírportál

Negyven év után újra két ABBA-dal tarol a brit slágerlistán

2021. szeptember 6., hétfő 13:56

Novemberben jelenik meg az új életre kelt legendás svéd popegyüttes Voyage című új albuma, melyről két szám is bekerülhet az első tízbe a brit kislemez-sikerlistán.

A múlt héten megjelent Don't Shut Me Down című dalt töltötték le a legtöbben az Egyesült Királyságban. Több, mint félmilliószor streamelték a hétvégén az I Still Have Faith In You című új ABBA-slágert is.

A két új dal, melyet CD-n és hagyományos bakeliten is meg lehet vásárolni, megszerezheti a lista 6., valamint a 7. helyét az officialcharts.com vasárnap közzétett becslése szerint, mely az eladásokon és a streaminghasználaton alapul. – adta hírül az MTI.

A november 5-én megjelenő Voyage előtt 39 évvel készült utoljára ABBA lemez.

Az új albumon nyolc új dal mellett két feldolgozás is helyet kapott. A Just a Notion és a Bumblebee című számoknak korábban csak demóváltozata volt ismert.

A csaknem négy évtizednyi szünet után elkészített ABBA lemezen – melyre állítólag kevesebb mint 24 óra alatt mintegy 40 ezer előrendelés érkezett az Egyesült Királyságban - felkerült egy igazi karácsonyi ABBA-dal is, a Little Things címmel.

A feltámadt popvarázslat jövőre virtuális koncertekkel folytatódik. A nyugdíjaskorú zenészek digitális avatárjai adják elő a most megjelent két számot, valamint legnagyobb slágereiket az erre a célra épített ABBA-arénában Londonban.

Rovatok