Index Vakbarát Hírportál

Óbudán forgat az Oscar-díjas dán rendező

2021. szeptember 6., hétfő 16:45 | aznap frissítve

Az óbudai Zichy kastélyban forgatja legújabb filmjének néhány jelenetét Bille August, dán filmrendező, aki Hódító Pelle című filmjéért kapta meg az arany szobrocskát a legjobb idegen nyelvű film kategóriában 1989-ben.

A készülő Kysset – Csókok - című történelmi filmdráma főszerepeit Esben Smed és Clara Rosager alakítja, a világsztár Lars Mikkelsen egy mellékszerepben tűnik fel.

A Kysset története Stefan Zweig Nyugtalan szív című regényén alapul, melyet a rendező dán környezetbe helyezett. – olvasható a nord.news internetes oldalon.

Billie August évek óta tervezi ezt a Zweig adaptációt, mert szerinte ez a világ legszebb és legfurcsább szerelmes története.

A történet Dániában játszódik 1913-ban, amikor már az egész világon érezték, hogy hamarosan véget ér a béke. A fiatal és ambiciózus Andon (Esben Smed) tiszti kiképzésének vége felé jár, amikor meghívják egy főúri bálba. Vendéglátóját, a helyi bárót Lars Mikkelsen alakítja.

Anton táncra kéri a báró sérült lányát (Clara Rosager) , és pillanatok alatt furcsa helyzet alakul ki, melyben bűntudat, jószándékú hazugság, káros büszkeség sodorja egy szövevényesebb helyzetbe a két fiatalt.

(Borítókép: Az Oscar-díjas Bille August dán filmrendező Kysset című filmjének forgatásán az óbudai Zichy kastélyban 2021. szeptember 6-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Rovatok