Index Vakbarát Hírportál

Megvan, hogy miről fog szólni Christopher Nolan új filmje

2021. szeptember 12., vasárnap 13:12

Korunk egyik legzseniálisabb forgatókönyvíró-rendezője Christopher Nolan (Batman-filmek, Eredet, Csillagok között), új filmen dolgozik. Ez a hír már önmagában megdobogtatja a filmkedvelő közönség szívét, de az csak fokozza a hatást, hogy a téma állítólag megint a második világháború egy szeletét dolgozza fel.

A 2017-es Dunkirk című film három Oscar-díjat, öt jelölést és három Golden Globe-díjat zsebelt be, nem véletlenül. A film tökéletesen dolgozta fel a csata zűrzavarát és a kilátástalannak tűnő helyzeteket emlékezetes filmes pillanatokkal oldotta vagy mélyítette tovább.

A filmnek Nolan írta a forgatókönyvét is, és valószínűleg rendesen beleásta magát a második világháborús témákba, nem is olyan meglepő, hogy állítólag következő filmjét szintén a korszak egyik ikonikus történése ihlette. Ez pedig nem más, mint az atombomba feltalálása, méghozzá Julius Robert Oppenheimer szemszögéből – adta hírül a Deadline magazin.

Oppenheimer zsidó származású amerikai tudós, egyike azoknak a fizikusoknak, akik szerepet játszottak az atombomba kifejlesztésében. Az ő vezetésével robbantották fel az első atombombát 1945. július 16-án Új-Mexikóban, ez pedig egy olyan pillanata volt a közelmúltnak, ami örökre megváltoztatta a világot. A fizikus gyermekkorában sokat betegeskedett, zsenialitása pedig sokszor a szellemi egészségének rovására mentek, így felmerül a kérdés, hogyan merték rábízni az atombomba megépítésének feladatát.

Az új filmről egyelőre nem sokat tudni, de felmerültek a pletykák, hogy Nolan már egyik állandónak mondott színésze játszhatja a főszerepet, ez pedig nem más, mint Cillian Murphy. A színész szerepelt többek között a Dunkirk, az Erdetet és a Batman-filmekben is.

A Deadline szerint a rendező nem a Warnerrel tervez, így jelenleg stúdiót keres a készülő projekthez.

(Borítókép: Christopher Nolan. Fotó: Frazer Harrison / Getty Images)

Rovatok