Index Vakbarát Hírportál

Virsinszki Zoltán alighanem az új Kabos Gyula, de Csabika biztosan

2021. szeptember 25., szombat 11:50

Van ez a srác. Virsinszki Zoltán. Mondhatnánk, hogy a fél ország ismeri, de nem volna igaz. Ellenben mondhatnánk azt, hogy jó volna, ha a fél ország ismerné. Merthogy őstehetség. Ő most biztosan tiltakozna, mert attól, hogy a SkiTon Production társalapítója, és a neten bőven félmillió fölött van a követőinek a száma, még nem nevezi magát ismertnek, sem humoristának. 

Inkább színésznek, stand-uposnak, előadóművésznek tartja magát, pedig egyikből sincs végzettsége. Az Index arútluK című podcastjában arról is beszél, hogy ennek van-e bármiféle jelentősége. Eláruljuk, azt mondja, hogy nincs, de nem is akarja magát összehasonlítani a diplomás színészekkel.

Annyiban persze mégis, hogy a filmben Csabikát alakítja, mégpedig olyan eredetiséggel, hogy a filmről szóló írásban úgy jelenik meg, mint korunk Kabos Gyulája. Igaz, mondtuk is neki, hogy az annyira nem jó, ha valakit máshoz hasonlítanak, nem pedig önmagához.

De Kabos Gyulát már csak azért sem hasonlíthatjuk Virsinszki Zoltánhoz, mert

de fordítva azért működhet ez. A beszélgetésből annál sokkal többet megtudhatunk, mint amire amúgy számíthatnánk, de ez a podcast már csak ilyen műfaj. A kérdésekre érkeznek a válaszok, de az is előfordul, hogy kérdezni sem merünk, mert a válaszok maguktól jönnek. A podcastból kiderül az is, hogy

Ja, nem is kapott 70 milliót, pedig bizonyára el tudná költeni.

Virsinszki Zoltánt ezúttal Vig György és F. Tóth Benedek kérdezte. A beszélgetés a lejátszó gomb megnyomása után meghallgatható.

Az arútluK podcast korábbi beszélgetései: a pályakezdő színészek nehézségeiről vagy arról, hogy Puskás Tamás szerint miért pótkávé az online színház, és hogy Grecsó Krisztián miért tért vissza a lírához, amelyet el sem hagyott. De azt is megtudhatja, milyen írók kerültek a magyar írókat összegyűjtő kötetbe, és hogy a zeneiparban túl magas az áfateher. Takács Katalin mindig mosolyog, Nagy-Kálózy Eszter is visel néha páncélt, és hogy milyennek látta Mécs Mónika producer Enyedi Ildikó legújabb filmjét. Vagy azt, hogyan készül Széll Tamás a Bocuse d’Or döntőjére.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok