Index Vakbarát Hírportál

Chaplin unokája is eljön a Játékszínbe a Nagyvárosi fényekre

2021. szeptember 29., szerda 13:49

Charlie Chaplin unokája, Aurélia Thierrée színésznő lesz a Játékszín vendége a Nagyvárosi fények című Chaplin-adaptáció október 3-i díszelőadásán. A produkció hat díjat söpört be az idei Vidor Fesztiválon.

Az idei nyíregyházi színházi szemlén, a Vidoron hat elismerést söpört be a tavaly októberben bemutatott Chaplin-adaptáció. Az igazán ütős, mozgást, pantomimet, vetítést, zenei és egyéb hangeffekteket használó produkció, mely ékes bizonyítéka annak, hogy szavak nélkül is létezik színház, méghozzá jó színház, elnyerte a

Az alkotók tiszteletére a színház október 3-án díszelőadást tart, melyen Charlie Chaplin unokája, Aurélia Thierrée francia színésznő is részt vesz.

A színészeknek a különleges színrevitelt, a némajátékot és a Túri Lajos Péter koreografálta taktusra kidolgozott mozgást újra kellett tanulniuk a második Covid-zárlat után.

Szente Vajk olyan produkciót hozott létre, amely nemzetközi szinten is unikális. Méltó a Chaplin-örökséghez

– mondta el az Indexnek Bank Tamás, a Játékszín igazgatója.

Chaplin 1931-ben forgatott, azonos című némafilmjének színpadi adaptációja unikális előadás: fekete-fehér látványvilág, zenére kidolgozott mozgássorok és a némafilmek stílusát idéző színészi játék jellemzi, melyhez Gulyás Levente komponált zenét.

Az igazán chaplini történet középpontjában egy csavargó áll, aki beleszeret egy vak virágáruslányba és megmenti egy milliomos életét, aki ettől fogva barátjának tekinti. A csavargó a tőle kapott pénzből meggyógyíttatja a lányt, ő maga viszont börtönbe kerül.

A főszerepben Nagy Sándor, Kolovratnik Krisztián és Kovács Gyopár látható, a további szerepekben Zsurzs Kati, Csonka András, Gáspár Kata és Túri Lajos Péter lép színpadra. A színrevitelt a nemzetközi parfümpiacon is ismert Zólyomi Zsolt parfümőr illatkompozíciói egészítik ki, az illatok az előadás egyes pontjain a cselekményhez kapcsolódó asszociációkat erősítik.

(Borítókép: Juhász G. Tamás)

Rovatok