Index Vakbarát Hírportál

A Százholdas Pagony tulaja vette meg Micimackó hídját

2021. október 10., vasárnap 15:14

Elkelt az Alan Alexander Milne által írt Micimackó-történetek ikonikus hídja. Az árverésen a várt 120 ezer angol fontos összegnél többért, 131 ezer fontért (55 és fél millió forintért) ütötték le az aukció tárgyát – adta hírül az MTI.

Az ashdowni erdőben álló eredeti fahidat 1907-ben építették, Milne pedig gyakran játszott itt fiával, Christopher Robinnal. Így lett a hídból központi helyszín a Százholdas Pagonyban kalandozó Micimackónak és barátainak.

A rengeteg látogató miatt 1997-re az eredeti híd elkopott, ám a Walt Disney finanszírozásával újat emeltek. Az eredeti hidat az ashdowni erdő központjában megőrizték, nemrég renoválták, helyi tölgyfát használva pótolták a hiányzó elemeket, majd a felújított hidat tették aukció tárgyává.

A Summer Place szakemberei 60 ezer fontra becsülték a híd árát, de remélték, hogy akár ennek a többszörösét is kifizetné az új tulajdonos. A Summer Place Aukciósház egyik szakembere, James Rylands szerint „az egyik legikonikusabb irodalmi tárgyról” van szó.

A meghirdetett hídra a világ minden tájáról érkeztek ajánlatok, végül egy Lord De La Warr nevű férfi lett a győztes, akinek a tulajdonában áll kelet-sussexi birtokán az erdő is, mely a Százholdas Pagonyt ihlette. A férfi az aukció leütése után azt nyilatkozta, örömmel fogja kiállítani a hidat, és bízik benne, hogy sok gyermek és felnőtt csodálja majd meg.

Rovatok