Index Vakbarát Hírportál

Elárverezik a Nobel-díjas író ruhatárát

2021. október 17., vasárnap 09:52

Jótékonysági célból elárverezik Gabriel García Márquez, a hét éve meghalt Nobel-díjas kolumbiai író ruhatárát a mexikói lakhelyén – adta hírül az MTI.

Elsőként a családhoz legközelebb álló mintegy száz személynek mutatják be az eladó öltönyöket, nyakkendőket, cipőket és táskákat, később másokat is fogadnak az író egykori otthonában előzetes egyeztetés után. 

Emilia García Elizondo színésznő, az író unokája az El Milenio nevű mexikói lapnak elmondta: nagyapjának kedvenc öltönyei és ruhatervezői is voltak.

Az eladó darabok között lesz az a tweed zakó, amely nélkül az író „elképzelhetetlen” volt. Emilia García szerint ugyancsak licitálni lehet azokra a tweed táskákra, amelyek elválaszthatatlanok voltak Márqueztől.

Az aukción kiállítják, és érdeklődés esetén el is adják Márquez felesége, Mercedes Barcha több ruháját és más személyes tárgyait is, köztük azt a ruhát, amelyet a Nobel-gálán viselt.

Az árverés bevételét egy, a mexikói őslakos gyerekeket segítő alapítványnak adják. Gabriel García Márquez 2014. április 17-én halt meg 87 éves korában. 

Rovatok