Index Vakbarát Hírportál

A Highlights of Hungary idén is felkutatja a kiválóságokat

2021. október 21., csütörtök 08:45

Kiválóság. Nagyjából ebbe az egyetlen szóba össze lehet sűríteni azt, amire a Highlights of Hungary 2013 óta minden évben keresi a választ. Pontosabban azokat a személyeket és közösségeket kutatja fel, akik és amelyek valamiben kiemelkedőt, példaértékűt mutatnak. A Highlights of Hungary alapítói a kiválóság mellé még odateszik a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékeit is, szülessen az országhatáron belül vagy határon túl.

Az Index tavaly médiatámogatóként, idén stratégiai partnerként csatlakozik az eseménysorozathoz, amelynek első állomása mindig a Highlights of Hungary nagyköveteinek kiválasztása. Segítségükkel évről évre olyan kiemelkedő történetek és kiváló teljesítmények ismerhetők meg, amelyek szemléletformálóak és közösségépítők egyben.

Az Index tavaly kedvencet is választott a 2020-as jelöltek közül, erről bővebben is olvashatnak.

A nagykövetek kiválasztása azért is fontos, mivel maguk is kiválóságoknak számítanak a maguk területén. Oláh Zsanett, a Highlights of Hungary ügyvezető igazgatója ezt így foglalja össze:

Tavaly az előzetes várakozásainkat messze felülmúlta az egész évad iránti érdeklődés. Részben ez annak is köszönhető, hogy remek nagyköveteink voltak. Idén azt reméljük, hogy még a tavalyi eredményeinket is túlszárnyaljuk; a nagykövetek a maguk területén is rendkívül eredményes szereplők. Önazonosnak érzik a Highlights of Hungary célját, hogy népszerűsítsék az elismerés kultúráját.

A tavalyi nagykövetek közül Mádai Vivien az Index kultúra rovatának podcastműsorának vendége is volt. A beszélgetésben többek között azt mondta, hogy a cél nem az, hogy a jelöltek élete megváltozzon, hanem hogy példájuk útmutató legyen.

A nagyköveti feladatáról pedig Mádai Vivien ezt mondta:

Kicsit mentorok vagyunk, kicsit az esemény navigátorai, és kicsit össze is fogjuk ezt a programot.

Idén Highlights of Hungary-nagykövetté választották:

A nagykövetek mostantól gyűjtik ezeket a kiválóságokat. Hogy kit, kiket jelölnek példaképnek, azt januárban tudhatjuk meg, ezt követően pedig a közönség is megteheti szavazatát. Ezt követően egy gálaeseményen hirdetik ki, hogy 2021-ben mely személyek, vállalkozások vagy társadalmi kezdeményezések kapják a Highlights of Hungary elismerését.

Az alábbi kisvideó a nagykövetek és családjaik, barátaik grillezését mutatja szeptemberben:

Az Index februárban a helyszínről tudósított. Az eseményen egy szegénység ellen küzdő kistelepülési polgármestert, valamint a járvány ellen a frontvonalban harcoló egészségügyi dolgozók munkáját is jutalmazták.

Idén ősszel pedig a közönség is lehet nagykövet: októberben és novemberben beleszólásuk van a jelöltállításba. Ezt megtehetik a Highlights of Hungary Facebook-oldalán, kommentben, valamint Instagram-oldalán, a #hassalkossgyarapits hashtag használatával bárki felhívhatja a nagykövetek figyelmét azokra személyekre és vállalkozásokra, akik és amelyek tevékenységükkel példaértékűvé válhatnak mások előtt. 

Az Index a Highlights of Hungary stratégiai partnere. Az eseményekről folyamatosan beszámolunk, itt érheti el a témában születő cikkeinket.

(Borítókép: Highlights of Hungary Team)

Rovatok