Index Vakbarát Hírportál

Egy könyvben emlékeznek meg Bud Spencer és Terence Hill közös pályájáról

2021. október 30., szombat 22:12

Verhetetlen páros címmel jelent meg Király Levente újságíró Bud Spencer és Terence Hill színészduónak emléket állító negyedik könyve.

A szerző a közszolgálati televíziónak azt mondta: egy olyan korban mutat példát a színészek emberi értékeit hangsúlyozó könyv, melyben a szolidaritás és az erkölcsök kiveszőben vannak.

Az MTVA kiemelt szerkesztője a műsorban elárulta, hogy ő is a két olasz színészlegenda filmjein nőtt fel. Király Levente elmondta, hogy először Piedone nyomában rendezett filmet Bud Spencer életéről, később Zsugabubus címen Terence Hillről írt életrajzi könyvet.

Hozzátette: ezúttal másfajta kötet alkotására szánta rá magát, amelyben nem a színészek beszélnek a saját életükről, hanem egykori pályatársak, színésztársak, operatőrök, rendezők, segédrendezők, forgatókönyvírók, kaszkadőrök és a színészpáros dublőre mesélnek személyes élményeikről a két színésszel kapcsolatban.

Bud Spencer 2016. június 27-én halt meg 87 éves korában. Színészi karrierje alatt 77 filmben vállalt szerepet, de mindig is büszke volt sporteredményeire, melyeket úszóként és vízilabdázóként ért el. Terence Hill és ő mintegy 18 filmben szerepeltek közösen.

Rovatok