Index Vakbarát Hírportál

Rövidfilmek készültek a koronavírus pozitív hatásairól

2021. november 6., szombat 21:10

A koronavírus-járvány pozitív társadalmi tanulságaira koncentráló rövidfilmeket mutat be a Médiaunió Alapítvány az országos tévécsatornákon a Felemelő történetek című pályázata keretében – írja az MTI.

Az alapítvány idén nyáron hirdette meg a Felemelő történetek című pályázatát, amelyben a koronavírus-járvány következményeinek társadalmi hasznosságát bemutató példákat vártak.

Száznál is több pályamű érkezett, melyek közül négy különleges történetet választott ki a szakmai zsűri, amikből egyenként félperces, társadalmi célú hirdetésként megjelenő rövidfilm készül.

A már leforgatott két rövidfilm egyike egy masszőrként dolgozó, kislányát egyedül nevelő édesapáról szól, aki a támogató közösség erejével tudott kilábalni a járvány okozta nehéz helyzetéből. A másik, elkészült kisfilmet egy Balatonalmádiban létrejött adománybankról forgatták, amelynek segítségével az emberek tárgyi, vagy egyéb támogatást, például fűnyírást, főzést ajánlhatnak fel a rászorulóknak 

árulta el Müller Eszter, az eSCom Kft. projektmenedzsere, aki arról is beszélt, hogy a zsűri további hat történetet is kiemelt. Ezekkel köztéri plakátokon, újságokban és online felületen lehet majd találkozni országszerte.

Rovatok