Index Vakbarát Hírportál

Művészek mellett újságírókat is díjaztak az Operában

2021. november 8., hétfő 18:30

Új Örökös Tagjai köszöntésével, és saját alapítású díjainak átadásával ünnepelte Erkel Ferenc születésnapját a Magyar Állami Operaház. Idén első alkalommal újságírók, médiaszakemberek munkáját is méltatták az Opera Corpus sajtódíjjal.

A Magyar Állami Operaház Örökös Tagjai idén Kertesi Ingrid és Róka István operaénekest, valamint ifj. Harangozó Gyula koreográfust, balettművészt, a Magyar Nemzeti Balett korábbi igazgatóját választották soraikba. Posztumusz ismerték el Busa Tamás és Mersei Miklós operaénekes, Mihály András gordonkaművész, karmester, az Opera egykori főtitkára és igazgatója munkásságát.

Idén első ízben osztották ki a Magyar Állami Operaház által alapított Opera Corpus sajtódíjat. Az elismerést Bóka Gábor, az Operavilág.hu szerkesztője, Bóta Gábor rádiós és televíziós műsorvezető, kritikus, Devich Márton, a Bartók Rádió csatornaigazgatója, Gábor László, az Origo főszerkesztője, László Ferenc zenekritikus, Lukács Csilla, az ATV terjesztési igazgatója, Mohácsi Szilvia rádiós és televíziós újságíró, Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója, Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója és Zsoldos Dávid, a Papageno ügyvezetője vehette át hétfőn.

Rovatok