Index Vakbarát Hírportál

7+1 hajmeresztő Squid Game-teória

2021. november 9., kedd 09:54

Azok a népszerűvé vált sorozatok, amikben nem varrnak el minden szálat, a részletek pedig homályosak, a lehető legnagyobb terepet biztosítják a rajongói teóriák gyártására. Nincs ez másképp a Nyerd meg az életed című sorozatnál sem.

A Squid Game rekordidő alatt a Netflix legnépszerűbb és legnézettebb produkciójává nőtte ki magát. Debütálása óta bérelt helye van a platform top 10-es listáján, és nagyon úgy tűnik, hogy még jó ideig ott is marad.

Mivel a dél-koreai sikersorozat első évadában rengeteg lezáratlan szál, homályos utalás és részlet is fűszerezi a történetet, a folytatásban reménykedő rajongóknak rendesen beindult a fantáziája, és őrült teóriákkal árasztották el az internet népszerű, illetve eldugottabb bugyrait. 

Az első ehhez mérhető találgatáshullámot a Lost – Eltűntek című sorozat váltotta ki, illetve a Twin Peaks, de az még jóval az internet előtti időkben történt. A közelmúltban a Trónok harca váltott ki hasonló nézői aktivitást, napjainkban pedig a Rick és Morty című animációs sorozat pörgeti csúcsra a zsáner kedvelőinek agyát.

Bár az alkotók nem erősítették meg, hogy készülne a Squid Game – Nyerd meg az életed folytatása, az biztos, hogy nézői igény lenne a második évadra. Addig is összegyűjtöttünk néhány izgalmas rajongói teóriát, mondanunk sem kell, hogy aki még nem látta a sorozatot, ne olvasson tovább, mert mindegyik pont spoilereket tartalmaz.

+1. A végére pedig egy kis színes. A teóriák mellett bejárta a TikTok, a 9gag és a Reddit platformjait az alábbi videó is. Ebben a Szuper Mario Party játékból vágták be azokat a feladatokat, ahol a karakterek szinte pontosan azokat játsszák, mint a Squid Game versenyzői:

(Borítókép: Jelenet a Nyerd meg az életed című sorozatból. Fotó: Netflix)

Rovatok