Távozik a London egyik legelőkelőbb városrészében, Mayfair-ben lévő Claridge's hotel éttermének éléről David Humm sztárséf, mert a szálloda vezetése nem engedte neki, hogy teljesen vegánná tegye a menüt.
Vélhetően azért húzta a szájját a húsmentes menüre a vezetőség, mert 125 font (csaknem 54 ezer forint) az egyik alapmenü, amely libamájat és kaviárt is tartalmaz.
Egyrészt a teljesen vegán alapanyagokkal meglehet, hogy nem is lehet ennyit elkérni egy négyfogásos menüért, másrészt a változtatás elidegenítené a visszatérő vendégeket.
Humm meggyőződése, hogy a jelenlegi élelmiszer-rendszer nem fenntartható, ezért ahogy a világ változik, úgy kell az embereknek vele változnia. A maga részéről ezért a luxuséttermeken kíván változtatni. New York-i étterme, a három Michelin-csillaggal rendelkező Eleven Madison Park idén év elején lett egy teljesen növényi alapú finedining-étterem.
(444)