Index Vakbarát Hírportál

George Clooney elmondta, hogy kell fegyvert használni a forgatáson

2021. november 16., kedd 14:09

George Clooney a WTF With Marc Maron című podcastban a Rust című film forgatásán történt halálos fegyverbalesetről is beszélt – írja a Deadline

A színész azt mondta:

minden egyes alkalommal, amikor a kezembe adnak egy fegyvert, ismétlem, minden egyes alkalommal, ránézek, kinyitom a tárat, és megmutatom annak, akire rá fogom fogni a fegyvert, valamint megmutatom a stábnak is. Ezután adom vissza a fegyvermesternek. Brandon Lee balesete óta mindenki így csinálja. Mindenki tudja, hogy így kell csinálni. Ez a protokoll, amit követni kell. Lehet, hogy Alec is így csinálta. Remélem, hogy így csinálta. A probléma az, hogy a vaktöltények trükkösek, mert majdnem ugyanúgy néznek ki, mint az éles lőszerek, csak a hátuljukon van egy apró lyuk, amin keresztül a lőport eltávolítják.

Arról is beszélt, hogy minden esetben, amikor egy hatlövetűt vesz a kezébe, a talaj felé céloz vele, és hatszor elsüti.

Elmebeteg, aki ezt nem teszi meg

– fogalmazott Clooney.

Mint azt megírtuk, véletlen gyilkosságot követett el Alec Baldwin a Rust című westernfilm forgatásán. A kelléknek használt kézifegyverben éles lőszer vagy olyan tárgy maradhatott, amely halálosan megsebesítette az operatőrt. Az incidensben a film rendezője is megsebesült.

Rovatok